19 februari 2016 – BREL.NL – TURF te Hoorn

Brel.nl optie DEF

 

Brel.nl in het Nederlands gezongen komt terug!

In samenwerking met de veelzijdige muzikant Feico de Leeuw bracht zanger Cor Dol de afgelopen jaren de overtuigende en gepassioneerde voorstelling Brel.nl. In mei 2014 kwam na een serie optredens een voorlopig einde aan de voorstelling, die met het overlijden van Feico in september van dat jaar helaas definitief werd.

Maar toch. Een jaar na het overlijden van Feico heeft Cor de kracht en inspiratie gevonden om samen met muzikant, arrangeur en pianist Martijn Bos het programma nieuw leven in te blazen. Een eerste optreden op de Hoornse stadsfeesten in 2015 bracht opnieuw veel lovende reacties en daarmee het juiste gevoel om Brel.nl een herstart te geven.

En pakken zij het verhaal weer op….

In april 1929 werden twee jongetjes geboren, die het leven van zanger Cor Dol mede zouden bepalen. Eén van hen kwam ter wereld in het Belgische Schaarbeek, een voorstad van Brussel. De ander in Andijk-West, aan de Westfriese Omringdijk.  De Belg heette Jacques Brel, de Hollander Cor Dol, vader van. Ze leefden en leven twee compleet verschillende levens, die in deze voorstelling tot een implosie komen. In Brel.nl gaat bewonderaar van de één en zoon van de ander langs het repertoire van Brel, in het Nederlands gezongen. Een muzikale avond van herkenning, maar ook van verrassingen. Brel.nl biedt onder meer een greep uit de vertalingen van Ernst van Altena, maar ook speciaal voor dit concert vertaalde minder bekende nummers. De overtuigende en gepassioneerde vertolking door Cor Dol, met aan zijn zijde Martijn Bos op piano, vlecht twee levens in contrast en parallel samen.

Vrijdag 19 februari 2016,  aanvang 20:30, entree € 15,00, Reserveren: info@turfhoorn.nl.

Boekingen: Erika Nannings Muziek en Theater,

info@wiewatwaarop49.nl, 06 54 66 70 49

Share