25 september 2016 – 2e editie – Uit! aan het Marktplein

22Tweede editie  “Uit! aan het Marktplein” in wording.

uit-aan-het-marktplein-banner-facebook

Op zondag 25 september a.s. gaat de tweede editie “Uit! aan het Marktplein” van start. Cultureel Centrum Onder de Linden en De Keyserin hebben voor dit evenement weer een bijzondere mix aan muzikale en theatrale optredens weten samen te stellen. Met deze muziekestafette geven zij symbolisch het startschot aan een nieuw cultureel theater seizoen.

Dankzij 3 verschillende routes kunnen alle bezoekers elk optreden beleven. Deze muzikale estafette wordt verzorgd door:

  • Tango Extremo met Havana, laat zich deze keer beïnvloeden door de muziek uit de illustere dagen van de danssalons van Zuid-Amerika van weleer. Een tot de verbeelding sprekende muziek¬voorstelling waarbij genoten kan worden van de muziek van onder meer Buena Vista Social Club. Deze voorstelling is een vrolijke noot in donkere dagen. Op een cabareteske manier praat Tanya Schaap de show aan elkaar. Havana is een nostalgische maar toch hedendaagse muziekproductie, die zeer geschikt is voor de concertbezoeker met gevoel voor romantiek.
  • Eigen Werk Eerst Kleinkunst; Nederlandstalig; Samenzang: “Ze doen ’t erom”. Ja mensen, ze doen ’t erom. Deze driemansformatie met Cor Dol, Samir Bashara en Paul Luiken duiken in de dieptes van uw ziel met een serie polderchansons die u ’t hart sneller doet kloppen. Schaamteloze liefdesliedjes, hartverwarmende odes aan voetbalvaders, milde melancholie en alles wat daartussen zit. Het leven in een vierkwartsmaat. Kom luisteren en zing mee met E.W.E.!
  • De publieksprijs winnaar van Muziek aan de Middenweg Full Voice, Full Voice is een professionele zes-mans a capella zanggroep. De achtergrond en ervaring van de afzonderlijke leden zijn net zo divers als het repertoire wat Full Voice aanbiedt. Jong, oud, brits, theater, conservatorium, hiphop, klassiek, rock…  Aanvankelijk hun eigen pad volgend vonden deze 6 creatievelingen elkaar door hun liefde voor a capella-muziek. Via gedurfde arrangementen zetten zij bekende nummers op geheel eigen wijze neer.

Tot slot verzamelen de drie groepen zich in de Keyserkerk alwaar men kan genieten van:

  • Café Chantant, het programma van Café Chantant bestaat uit vileine liedjes tussen cabaret en kleinkunst. Enigszins stoute en tegendraadse Nederlandstalige teksten, humor en licht sarcasme als pleister op de onvolkomenheden van het leven. Het team bestaat uit een wisselende groep zangers en zangeressen uit Hoorn en omgeving, aan de piano begeleid door Martijn Bos.

Met deze tweede editie van “Uit! aan het Marktplein” brengen Cultureel Centrum Onder de Linden en De Keyserin een zeer gevarieerde muzikale en theatrale carrousel. Zondagmiddag 25 september a.s., aanvang 13:30 uur, deur open om 13:00 uur. Kaarten voor deze muziekestafette à € 15,00 kunnen online besteld worden via uitaanhetmarktplein@outlook.com of telefonisch 06 54 66 70 49.

Share