27 november 2016 – Cor Dol – Brel.nl

Zondagmiddag concert in Onder de Linden, Middenweg 150 te Middenbeemster.

Hoornse Stadsfeesten zondag 2015-4145-2

Brel.nl in het Nederlands gezongen

In samenwerking met de veelzijdige muzikant Feico de Leeuw bracht zanger Cor Dol de afgelopen jaren de overtuigende en gepassioneerde voorstelling Brel.nl. In mei 2014 kwam na een serie optredens een voorlopig einde aan de voorstelling, die met het overlijden van Feico in september van dat jaar helaas definitief werd.

Maar toch. Geruime tijd na het overlijden van Feico heeft Cor de kracht en inspiratie gevonden om samen met muzikant, arrangeur en pianist Martijn Bos het programma nieuw leven in te blazen. Een aantal optredens verder, die opnieuw veel lovende reacties brachten, gaven het juiste gevoel om Brel.nl een herstart te geven.

En dus pakken zij in Onder de Linden het verhaal weer op….

In april 1929 werden twee jongetjes geboren, die het leven van zanger Cor Dol mede zouden bepalen. Eén van hen kwam ter wereld in het Belgische Schaarbeek, een voorstad van Brussel. De ander in Andijk-West, aan de Westfriese Omringdijk.  De Belg heette Jacques Brel, de Hollander Cor Dol, vader van. Ze leefden en leven twee compleet verschillende levens, die in deze voorstelling tot een implosie komen. In Brel.nl gaat bewonderaar van de één en zoon van de ander langs het repertoire van Brel, in het Nederlands gezongen. Een muzikale avond van herkenning, maar ook van verrassingen. Brel.nl biedt onder meer een greep uit de vertalingen van Ernst van Altena, maar ook speciaal voor dit concert vertaalde minder bekende nummers. De overtuigende en gepassioneerde vertolking door Cor Dol, met aan zijn zijde Martijn Bos op piano, vlecht twee levens in contrast en parallel samen.

Dit optreden mag je gewoon niet missen. Prachtige vertalingen door o.a. Ernst van Altena van de bekende Brel-chansons op een stijlvolle manier gebracht door Cor en Martijn ( je hebt ze al kunnen zien en horen tijdens UIT! aan het Marktplein).

Zondagmiddag 27 november

aanvang 15.00 uur ( zaal open 14.30 uur)

entree: € 9,00 ( kinderen tot 12 jaar € 5,00)

reserveren via: reserveren@onderdelinden-beemster.nl

Share