Burmster JamBam

Burmster JamBam ‘22

 

Burmster JamBam
Krijgt nieuwe kans in 2022.

Burmster JamBam zal in première gaan tijdens openingsavond Reuring festival.

De Burmster JamBam, hét muzikale spektakel waarin Merlijn Twaalfhoven samen met muzikanten uit Purmerend en De Beemster een verrassend en (deels) geïmproviseerd muziekstuk ten gehore zou brengen tijdens het End of The Year Festival, krijgt zijn vervolg tijdens Reuring 2022. Burmster JamBam zal op vrijdag 24 juni de start zijn van een spectaculaire openingsavond van het 20-jarige Reuring. Opgeven kan nog!

De organisatie van de Burmster JamBam is blij met deze prominente plek in het programma van dit internationale festival en met deze nieuwe samenwerking. Deze sluit namelijk naadloos aan op het uitgangspunt van Reuring dat je ‘theater en muziek niet alleen, maar met elkaar beleeft’ en dat de ‘collectieve ervaring zorgt voor ontmoeting en verbinding’. De Burmster JamBam brengt op haar beurt, op een laagdrempelige manier, mensen samen in hun liefde voor het muziek maken en zo verbindt ze op een unieke manier de inwoners van het nieuwe Purmerend en de wijdere omgeving met elkaar.

Het plan om met enige honderden muzikanten en koorleden uit Purmerend en de Beemster bij elkaar te komen, een door Merlijn Twaalfhoven speciaal gecomponeerd muziekstuk in te studeren en dat uit te voeren, staat nog steeds fier overeind. Uiteindelijk zal het slotstuk deze avond twee keer uitgevoerd worden en zo de verbroedering van twee gemeenten middels hét geluid tot leven brengen. Een uniek project waar alle muzikanten uit deze twee delen van de inmiddels “Gemeente Purmerend” aan deel zouden moeten nemen. Dit wil je niet missen!

Ben je zanger, speel je een instrument, zit je in een koor of orkest en sta je open voor een unieke en bijzondere ervaring? Geef je dan op, alleen of met je collega orkest-/koorlid of met het hele orkest of koor. Het mag en kan allemaal. De uitvoering op vrijdagavond 24 juni zal zijn om 20:00 en 21:00 uur en de repetitie zal zaterdag 18 juni in P3 Purmerend plaatsvinden.
Voor meer informatie over Burmster JamBam of opgave voor deelname mail je naar administratie@p3purmerend.nl. Dan ontvang je de informatie of een inschrijfformulier. Opgeven kan nog tot en met 15 mei a.s. 

Meest recente informatie/berichtgeving:

BURMSTER JAMBAM VERPLAATST NAAR 2022.
UITNODIGING EN INFO KENNISMAKING BURMSTERJAMBAM
KENNISMAKING MET BURMSTERJAMBAM EN MUZIKAAL LEIDER MERLIJN TWAALFHOVEN (Purmerends nieuwsblad)
BURMSTERJAMBAMMERS MAKEN KENNIS MET MUZIKAAL LEIDER (Rodi)
SUCCESVOLLE AFTRAP BURMSTER JAMBAM (Ilja Frei en NHD)
AANMELDGEGEVENS-FORMULIER
REPETITIEMOGELIJKHEID INVULLEN

Aan alle muzikanten, zangers en zangeressen in Purmerend en de Beemster

Er komen bijzondere maanden aan: op 1 januari 2022 worden Purmerend en de Beemster één gemeente en hopelijk is er de komende maanden veel meer mogelijk dan in het afgelopen jaar.

Theater de Purmaryn, Poppodium P3 en Theater De Verbeelding willen daar stil bij staan. Het is onze bedoeling om de decembermaand daarvoor te gebruiken. In die maand willen we samen met alle culturele instellingen, muzikanten, zangers en zangeressen uit Purmerend en de Beemster aan de inwoners duidelijk maken dat er weer van Cultuur genoten kan worden, en wel in het Purmer-END-of-the-year-festival. Dat festival culmineert in het weekend van 17, 18 en 19 december in een grote tent op de Koemarkt in Purmerend. Daar vieren we dan ook het samengaan van de twee gemeenten.

Een wel heel bijzonder onderdeel van het programma in dat weekend wordt een project dat musicus, componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven heeft bedacht. Een project dat we de voorlopige werktitel BurmsterJamBam hebben gegeven.

Merlijn Twaalfhoven (Home – Twaalfhoven (merlijntwaalfhoven.com) organiseerde overal ter wereld onalledaagse en prikkelende voorstellingen. Hij deed dat o.a. in een vluchtelingenkamp in Jordanië, bij een huiskamerfestival in Jeruzalem, in een oude fabriek in Zaandam, in de Carnegie Hall in New York en op een VN conferentie in Alpbach.

En nu dus ook in Purmerend.

Wij hebben hem gevraagd om in het kader van de fusie tussen de gemeente Purmerend en de gemeente Beemster een spraakmakend project te bedenken. En dat heeft hij gedaan. Enige honderden muzikanten en koorleden uit Purmerend en de Beemster studeren op één dag een door Merlijn speciaal gecomponeerd muziekstuk in en voeren dat aan het eind van de dag gezamenlijk uit. Op deze manier willen wij, als gezamenlijke culturele sector, de samenvoeging van de twee gemeenten inluiden.

Wij zoeken daar dus de medewerking voor van alle muzikanten, zangers en zangeressen in Purmerend en de Beemster. 

Deelnemers hoeven niets voor te bereiden, afgezien van enkele noten voor het slotstuk. Het stuk zal ongeveer 40 minuten duren. Op zaterdagochtend 18 december wordt het in secties gerepeteerd en ’s middags wordt het dan 2 keer opgevoerd in de tent op de Koemarkt. De tent is van alles voorzien: stoelen, geluid, licht, podium etc.

Meer informatie of aanmelden kan bij productieleider BurmsterJamBam:

Erika Nannings (info@wiewatwaarop49.nl/0654667049)

Met vriendelijke groet,
Wouter van Waardt en Cor Stam (Theater De Verbeelding)
Robert Bout (Poppodium P3)
Tommie van Eck (Theater de Purmaryn)

Kijk ook oproep van Merlijn

Rodi-Het Purmerends Nieuwsblad schreef

Share