7 mei 2019 – Singer-songwriter Danny Guinan – Huiskamerconcert

 Singer-songwriter Danny Guinan terug van weggeweest

foto van Erika Nannings Muziek en Theater.

De Haarlems/Ierse singer-songwriter Danny Guinan komt na een lange stilte met nieuw materiaal. Na jarenlang intensief, wereldwijd toeren en maar liefst zeven albums met eigen werk trok Guinan zich terug. Voor bezinning. En om rustig en ongedwongen een nieuwe muzikale koers in te slaan. Hij nam ruim de tijd voor het schrijven van zijn nieuwe songs. Die zijn nu klaar en dus slingert hij ze graag vanaf het podium de wereld in. De nummers ‘Regards’ en ‘Warning’ met bijbehorende videoclips vormen het eerste resultaat en verschijnen binnenkort op een nieuwe EP. En… Guinan heeft nog veel meer fraais in the pocket.

Nieuwe EP

De eerste try-outs zijn achter de rug, waaronder één in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. De stad waar de geboren en getogen Ier zich inmiddels twintig jaar lang thuis voelt. Live begeleidt Guinan zichzelf op gitaar. Hij laat zich vergezellen door Ed Veltrop op piano en toetsen, waarmee hij ook in de Ierse folkband O’Dreams speelt (theatertours). Daarvoor trad Veltrop jarenlang op in de Nederlandse popscene en begeleidde hij diverse andere singer-songwriters uit binnen- en buitenland. Het tweetal werkt momenteel achter de schermen aan een nieuwe EP, waarop de eerste gloednieuwe nummers te horen zullen zijn.

Europa, VS en China

Danny Guinan is geboren en getogen in Ierland en kreeg daar landelijke bekendheid als frontman van zijn succesvolle band Speranza. Vervolgens maakte hij de oversteek naar Nederland en vestigde zich in Haarlem. Hij nam zeven soloalbums met eigen songs op en toerde jarenlang door onder meer Europa, de VS en zelfs China. Guinan deed ook voorprogramma’s voor Luka Bloom en Pogues-frontman Shane McGowan. In Nederland en België volgden honderden live-optredens op pop- en folkpodia, in theaters en op festivals. Hoogtepunten waren onder meer optredens in Paradiso en een legendarisch concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Sfeer en zeggingskracht

Vandaag de dag verkiest hij meer dan ooit de kwaliteit ten opzichte van de kwantiteit. ‘Het aantal optredens op een toerlijst en de grootte van de zaal zegt me niet zoveel meer. De sfeer die we creëren en het samensmelten van onszelf, de muziek en het publiek staat voorop. Ik heb ook de band flink uitgedund. Ik speel nu vaak alleen met Ed (Veltrop) op toetsen en dat zorgt ervoor dat ik de zeggingskracht van mijn songs nog beter kan overbrengen.’

Huiskamerconcert, bij mooi weer tuinconcert op:

Dinsdagavond 7 mei,
Kaarten à € 13,50 all in,
Aanvang 20:30.

Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.

Na betaling van het gereserveerde aantal kaarten op NL74 RABO 0198 2970 84  t.n.v. G.M.M. Nannings, o.v.v. “Danny Guinan” is de reservering definitief en ontvangt u een bevestiging met de nodige informatie.

Share