30 december 2017 – Brel.nl met Cor Dol en Martijn Bos in Pakhuis Hoorn

Vrijdag 30 december sluit Brel zijn muzikale jaar af met bellen in Het Pakhuis Hoorn.

Hoornse Stadsfeesten zondag 2015-4145-2

“Uiteindelijk zijn er ook de tranen, maar niet van verdriet. Eerder van liefde en het gevoel dat daarbij hoort. Dat gevoel is er gedurende het hele theaterconcert.”

Een citaat uit de recensie van Nanska van der Laar (NHD) die zij na een bezoek aan de première van Brel.nl schreef. Vanavond in Het Pakhuis dit mooie eindejaarsconcert van twee eigenzinnige en creatieve muzikanten; Cor Dol, zang en Martijn Bos op piano.

In samenwerking met de veelzijdige muzikant Feico de Leeuw bracht zanger Cor Dol vanaf mei 2012 een overtuigende en gepassioneerde voorstelling Brel.nl. In mei 2014 kwam daar een voorlopig einde aan, die met het overlijden van Feico in september van dat jaar helaas definitief werd. Maar toch. Een paar jaar na het overlijden van Feico heeft Cor in een aantal try-outs de kracht en inspiratie gevonden om samen met arrangeur en pianist Martijn Bos het programma nieuw leven in te blazen. Een eerste optreden op de Hoornse Stadsfeesten in 2015 bracht opnieuw veel lovende reacties en daarmee het juiste gevoel om Brel.nl een herstart te geven.
In april 1929 werden twee jongetjes geboren, die het leven van zanger Cor Dol mede zouden bepalen. Eén van hen kwam ter wereld in het Belgische Schaarbeek, een voorstad van Brussel. De ander in Andijk-West, aan de West-Friese Omringdijk. De Belg heette Jacques Brel, de Hollander Cor Dol, vader van. Ze leefden en leven twee compleet verschillende levens, die in deze voorstelling tot een implosie komen. In Brel.nl gaat bewonderaar van de één en zoon van de ander langs het repertoire van Brel, in het Nederlands gezongen. Een muzikale avond van herkenning, maar ook van verrassingen. Brel.nl biedt onder meer een greep uit de vertalingen van Ernst van Altena, maar ook speciaal voor dit concert vertaalde minder bekende nummers. De overtuigende en gepassioneerde vertolking door Cor Dol, met aan zijn zijde Martijn Bos op piano, vlecht twee levens in contrast en parallel samen. Brel zong over hartstocht, verliefdheid, armoede, seks, aftakeling en burgerlijkheid. Cor Dol brengt dit alles in zijn eigen taal, met krachtige stem en vol passie. Waar je roots ook liggen, deze uitvoering gaat je raken. Dit alles gaan we proberen te vangen op film door Cas Knol.

Vrijdag 30 december,

aanvang 20.30 uur

entree: € 10,00

reserveren via:Theater Het Pakhuis.

 

 

Share