16-12-22 3JS, MICHA MOLTHOFF & DANIEL VAN ZWEDEN (nieuwe datum is bekend, nieuwe info volgt zo spoedig mogelijk)

3JS, MICHA MOLTHOFF & DANIEL VAN ZWEDEN IS EEN SAMENWERKING MET POP- EN CULTUURPODIUM P3

De line-up van het vrijdagvondprogramma van het PurmerEND of the Year Festival bestaat uit 3JS, Micha Molthoff & Daniël van Zweden. Het concert vindt plaats in de Keyserkerk in Middenbeemster.

3JS ‘De kerst-engel is gekomen’

December is de mooiste (theater-)maand van het jaar. De kerst kan pas beginnen nadat u bij de Christmas-show van de 3JS bent geweest. Al zes jaar worden ze op het podium bijgestaan door pianist Nick Bult en basgitarist Wilbrand Meischke, maar speciaal voor de 2021 editie zal ook de Limburgse multi-instrumentalist Emil Szarcowicz meegaan op deze tournee die in twee weken tijd het hele land doorkruist. Mensen die de 3JS eerder in het theater hebben gezien zullen begrijpen dat de toevoeging van Emil niet alleen muzikaal maar in meerdere opzichten bijzonder gaat worden

Virtuoos en Verrassend Theater-Concert van Molthoff & Van Zweden

Romantische klassieke, Joodse, Roemeense, Hongaarse en beroemde filmmuziek-thema’s volgen elkaar vloeiend op in dit bijzondere theaterconcert. Het duo Molthoff & Van Zweden werkt sinds 30 jaar samen en speelde op vele podia in Europa. Uit de grote hoeveelheid repertoire die zij verzamelden spelen ze hun lievelingsstukken. Werken van Brahms, Dvořák, Morricone, Piazzolla, Szerban en Williams zullen ten gehore worden gebracht, naast thema’s als Mayn Yiddishe Mame en Aan de Amsterdamse Grachten.

Micha Molthoff (1968) is violist en solist. Hij ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een zeer veelzijdig musicus en trad op met Herman van Veen, Jaap van Zweden, Van Dik Hout, Ute Lemper, Toon Hermans, Orkater, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Quinteto Zárate en vele andere. Micha speelde op talloze beroemde podia in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië. Vanaf 1990 werd hij gecoached door Daniel van Zweden, wat resulteerde in de oprichting van het Micha Molthoff Ensemble en enkele jaren later het viool-piano duo, waarmee zij nog altijd optreden.

Daniël van Zweden (1928) vierde vorig jaar zijn 75-jarige jubileum als concertpianist. Hij begon met optreden in 1945 en is daarmee misschien wel de langst-concerterende pianist in Nederland. Daniël speelde op talloze plekken in Europa en werkte met beroemde orkesten van onder andere Pali Lakatos en Lajos Veres. Daniël van Zweden is als inspirator en docent van grote invloed geweest op de muziekcarrière van verschillende generaties musici, waaronder als bekendste zijn zoon Jaap, chef-dirigent van The New York Philharmonic en voormalig concertmeester van Het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Kaarten via P3 = UITVERKOCHT

Share