Beste zangers en muzikanten uit De Beemster en Purmerend die zich hebben aangemeld,

Fijn dat je je hebt opgegeven voor de BurmsterJamBam die op 18 december a.s. zal
worden uitgevoerd tijdens het Purmer-END-of-the-year-festival! Of, als je deze email krijgt maar je hebt je (nog) niet opgegeven, dat je wellicht interesse hebt om mee te doen met dit bijzondere eendaagse evenement!

We zijn blij om te zien dat er al veel animo is vanuit de verschillende orkesten, koren en individuele muzikanten om mee te doen, maar wij willen graag meer muzikanten verzamelen om een nóg grotere impact te kunnen bereiken bij het publiek. Dus zeg het voort, zeg het voort en/of deel deze mail met andere mogelijk geïnteresseerde muzikanten, zangers en zangeressen.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wij nodigen jullie uit om op zondag 14 november a.s. van 12-14 uur bij elkaar te komen in P3. Deze middag gaan we elkaar ontmoeten en voor het eerst samen muziek maken. Voor de twijfelaars is dit een uitgelezen moment om live te komen kijken, luisteren en te ervaren hoe deze internationaal gerenommeerde componist aan het werk gaat. Zo kun je zien of je wil meedoen of niet. Vergeet niet je instrument mee te nemen! Merlijn en Wouter Hakhof, dirigent, trompettist, componist/arrangeur én directeur van muziekschool Boedijn in Hoorn, zullen dan verder in gaan op het project.

Na deze eerste kennismaking zijn er nog twee repetities in december waarop we met zoveel mogelijk mensen samen zullen komen. Via onderstaande link kun je aangeven wanneer je zou kunnen. Als dat alle dagen is, vul dat dan ook in. Wij kiezen dan de dagen waarop de meeste mensen beschikbaar zijn. Je moet minstens op één (1) van deze repetities aanwezig zijn om mee te kunnen doen, het liefst zien we jullie natuurlijk beide keren!

https://www.ferendum.com/nl/PID834418PSD1244689595

Tussendoor zullen wij je nog informatie opsturen ter voorbereiding voor de repetities.
Voor de zekerheid sturen we nogmaals wat meer achtergrondinformatie over het project mee:
De dag zelf (zaterdag 18 december)
10-12:30 repetitie per groep in eigen plek. Eventueel kunnen enkele groepen samen repeteren, zoals alle strijkers (dus groepen violen, altviolen, cello’s en bassen), houtblazers, slagwerk, koper etc.
13:30-14:30 voorbereiding en repetitie in de tent.
15:00 – 16.30 uur: uitvoeringen


De Uitvoering
Een eerste voorstelling van wat zou kunnen gebeuren: 
Het publiek zit op stoeltjes. Verspreid door de tent staan groepen musici: 10 trombones, 5 sets pauken, een jongerenkoor, een groep strijkers, 15 dwarsfluitisten en nog zeker tien andere groepen. Ongemerkt tussen het publiek verspreid zitten de leden van 5 koren.
Al bij binnenkomst klinken er soms golven klank, roffels en harmonieën. Als iedereen zit worden de groepen steeds actiever: luide, korte noten, korte stukjes en flarden van melodieën klinken van alle kanten. Elke groep heeft een leider die met gebaren en tekens de groep leidt. 
Soms reageren de groepen op elkaar, soms bouwen ze op elkaar voort als in een estafette en komen ritmes samen en een enkele keer valt alles in elkaar als een grote puzzel.
Het bouwt op naar een climax. Als het stil is, klinkt overal zacht gezang. Merlijn en Wouter gaan nu het hele publiek aan het zingen brengen. Eerst met lange klanken, dan geleidelijk ook in een ritme. Een kinderkoor loopt uit het publiek en gaat op het podium staan. Slagwerk komt erbij en dan zetten ook alle instrumenten in voor een eindstuk met allen samen.

Het stuk zal om en nabij de 40 minuten duren en wordt twee keer uitgevoerd. 

De componist

Merlijn Twaalfhoven  organiseerde overal ter wereld onalledaagse en prikkelende voorstellingen.
1000 stemmen in Carré met 1000 zangers uit verschillende culturen. De opening van het nieuwe Cultuurgebouw in Hoofddorp met 800 musici, dansers en zangers. En vele projecten waaraan een groot aantal zangers meededen, zoals een 24 uurs project in het Muziekgebouw aan het IJ. Ook componeerde hij een stuk voor 276 fagotten tijdens het Holland Festival in het Concertgebouw – een wereldrecord!Hij werkte verder o.a. in vluchtelingenkampen in Jordanië en Palestina, ontwierp een huiskamerfestival in Jeruzalem en experimentele concerten – van een oude fabriek in Zaandam tot de Carnegie Hall in New York. In 2020 kwam zijn boek Het is aan Ons uit, waarin hij laat zien hoe kunst kan helpen de wereld te redden.

Alvast online kennis maken met Merlijn:
Oproep van Merlijn voor BurmsterJamBam.
Merlijn aan het werk met 1000 zangers in Carré.
Website van Merlijn

Heb je nog vragen of wil je je opgeven voor BurmsterJamBam, dat kan via: info@wiewatwaarop49.nl.
 We hopen je de 14e te kunnen ontmoeten! Zoals al eerder aangegeven, als je dit bericht wil delen met andere muzikanten uit De Beemster en Purmerend die wellicht geïnteresseerd zouden zijn dan zouden we dat heel fijn vinden!

Helaas moeten wij erom vragen, maar neem je Corona-toegangsbewijs en legitimatiebewijs mee.
Hartelijke groeten en hopelijk tot snel!
Merlijn Twaalfhoven,
Wouter Hakhof,
Miriam van Oort (productie The Turn Club),
Theater De Verbeelding,
Theater De Purmaryn,
P3 Purmerend Pop- en cultuurpodium,
Erika Nannings (productie theaters)

Erika Nannings Muziek en Theater
Nekkerweg 491461 LD  Zuidoostbeemster
06 54 66 70 49

Share