5 oktober 2019 – Nadja Filtzer – Mijn Zwervend Hart

Mijn Zwervend Hart’ Een muzikale wereldreis

lichtere kofferdromen

In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek.

Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden. Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden.

Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.

Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma’s en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

Nadja Filtzer: Zang en Spel, Tekst en Composities.(publieksprijs 2009 Concours de la Chanson)

Leo Bouwmeester: Piano en Composities (bij Jeroen Willems zingt Brel, Izaline Calister, Leonie Jansen, la Pat)

Actuele speellijst en info: www.nadjafiltzer.nl Trailer:https://youtu.be/CE1WvnGZaK0

 

Aanvang 20:30, deur open om 20:00.

De Keyserin Organiseert, Middenweg 148 te Middenbeemster.

Prijs € 15,00

Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.

Na betaling van het gereserveerde aantal kaarten op NL74 RABO 0198 2970 84  t.n.v. G.M.M. Nannings, o.v.v. “Zwervend Hart” is de reservering definitief en ontvangt u een bevestiging met de nodige informatie.

 

Meer informatie en een filmpje over “Mijn Zwervend Hart”:

Gert Wantenaar: Accordeon (bij Cor Bakker, Huub v.d. Lubbe, Brigitte Kaandorp, Robert Long, Mathilde Santing)

Mirella Pirskanen: Viool en Zang (bij Flairck, Cirque du Soleil)

Rob van de Meeberg: Regie

Truusje Graste: Bewegingsadvies

Nadja oogste veel succes met de drie tournee’s van ‘Vive Piaf!’ van Sneek tot in Maastricht, Brighton en Mexico. Met lovende commentaren in de vakpers “de Piaf van de 21e eeuw” de Gelderlander “…sterke muzikale arrangementen…kippenvel… hilarisch…

hartverscheurend…zelden zo’n uitvoering gehoord die je haarscherp in je ziel raakt.” De Heemsteder. “Ontwapenend en indringend…Je maakt me blij, doet me lachen, zet me aan het denken en ontroert me.” Jan JasperTamboer, recensent het Parool.

De pers over Mijn Zwervend Hart in 2007

“Prachtig begeleid op piano zingt de actrice de geschiedenis van haar familie. Filtzer zet op indrukwekkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. Je voelt het verdriet dat de beide zussen hebben en je waant je terug in de tijd.. verandert van het Vrijheidsbeeld – dat in een jazzy nummer een echte Amerikaanse bitch is net zo gemakkelijk in een vurige Latina.” “ Curt Simons – Het Parool

“Het talent van voorvrouw Filtzer is groot, haar enthousiasme aanstekelijk en haar verhaal meeslepend. Vol bezieling vertellend springt ze van lied naar lied “ Moon Saris- 8 Weekly

 

 

FacebookTwitterGoogle+PrintEmailDelen