27 september 2020 – De Benonies – Italiaanse Filmmuziek

Het concert op 4 april 2020, van De Benonies, met zijn sprankelende Italiaanse filmmuziek, is verplaatst naar zondag middag 27 september. We maken er een mooie Italiaanse middag van.

ITALIAANSE MUZIEK
Specialiteit van de Benonies is Italiaanse muziek.
Uit de rijke geschiedenis van de Italiaanse muziek spelen de Benonies een gevarieerde dwars doorsnede: van volksmuziek met de bekende Tarantella Napolitana, tot popmuziek van Roy Paci.
De Benonies spelen filmmuziek van Nino Rota uit de beroemde films van Frederico Fellini, onbekende Italiaanse swing van rond 1950, de relaxte muziek van Paolo Conte en natuurlijk het Partizanen lied “Bella Ciao”.
Maar ook de beroemde aria “O’ Mio Babbino Caro” van Puccini en muziek uit de jaren 1930-40 van drie Nederlandse dames, bekend als Trio Lescano, ontbreken niet in het Benonies repertoire van Italiaanse muziek

Italiaanse muziek en filmfragmenten.
Binnen het repertoire van de Italiaanse muziek neemt de filmmuziek van Nino Rota een bijzondere plaats in. Het is de filmmuziek uit beroemde Fellini films als La Strada, Otto e Mezzo en La Dolce Vita en van Ford Coppola natuurlijk The Godfather. De muziek van Rota is een mengeling van opera-, jazz-, dorpsfanfare- , circus en volksmuziek. In zijn muziek buitelen de overgangen over elkaar, plotselinge wisselingen van tempo en van stemming. Aanstekelijke vrolijkheid wordt afgewisseld met aangrijpende melancholie.
Indien gewenst kan een selectie originele Fellini-filmfragmenten worden geprojecteerd waar de Benonies de bijbehorende muziek bij speelt.

Deze middag blazen ze het dak van de Keyser of zijn Keyserin. En bij mooi weer ook buiten zijn muren.

Aanvang 15:00, deur open om
De Keyserin Organiseert, Middenweg 148 te Middenbeemster.
Prijs € 15,00

Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.

FacebookTwitterGoogle+PrintEmailDelen