21 OKTOBER 2018 – CARMEN GOMES – SINGS THE BLUES

 

21 oktober 2018, aanvang 15:30, entree € 12,50

Carmen - groot

Carmen Gomes sings the Blues

‘En het belangrijkste is misschien nog wel dat ze de blues heeft…in de zin dat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat en dat is geen geringe prestatie.’ (Trouw)

‘Belafonte Sings the Blues’ was een van Carmen’s favoriete lp’s uit de omvangrijke platencollectie van haar ouders.

‘Ik had een 60 minuten cassette bandje met songs van mijn favoriete ‘Sings the Blues’ albums erop van Belafonte, Nina Simone, Ray Charles, Memphis Slim en Muddy Waters.

De tape is uiteindelijk versleten maar mijn liefde voor Bluesmuziek is gebleven.’

Toen Harry van Dalen, eigenaar van High End winkel Rhapsody, het idee opperde om een remake te maken van het album ‘Belafonte sings the Blues’ hoefde ze zich geen twee keer te bedenken. Hij was van mening dat Carmen Gomes Inc. met Folker Tettero op gitaar, Bert Kamsteeg op drums en Peter Bjørnild op bas, dé band was om de uitdaging aan te gaan de sfeer en de sound van dit klassieke album te herinterpreteren anno nu.

Om zo dicht mogelijk bij de essentie te blijven schreef Peter Bjørnild eenvoudige arrangementen en vroeg de muzikanten ‘uit het hart te spelen’. Zo kreeg ‘Hallelujah, I just love him so’ van Ray Charles meer ruimte en werd een verwijzing naar ’Manish boy’ verwerkt in het intro van Billie Holiday’s ‘God bless the child’. Frank Sinatra’s ode aan het gebroken hart ‘One for my babe’ kreeg een dynamische impuls als een golf die je overspoeld zoals de liefde dat kan.

Het album werd live opgenomen voor 80 man publiek in studio 2 in Hilversum door het gerenommeerde label Sound Liaison. In deze beroemde studio hebben o.a. Ella Fitzgerald met Jazz at the Philharmonic en Django Reinhardt opnames gemaakt.

Het komende seizoen is het concertprogramma ‘Carmen sings the Blues’ live te beluisteren op jazz podia en festivals en in theaters.

‘Als ze blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt, bij een gospelachtig nummer ga je halleluja roepen’ (Het Parool)

‘De weemoedige blues klankrijkdom die de Amsterdamse zangeres in het middenregister produceert, doet de rillingen over je rug lopen. Op haar eigen speelveld is Gomes ongenaakbaar.’ (H. Invernizzi – recensent)

‘Hier geen gospel, maar halleluja is wel op zijn plaats. Ze swingt, ze bluest en er zijn soulinvloeden’ (Ton van Bemmel)

…Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing. (E. van den Berg – De Volkskrant)

‘Her style is bluesy and intimate with a sexy voice that’s sweet as dark tupelo honey, and her interpretations are unerring. The musicians play to her and to each other and the ensemble is so tight that the four musicians breathe and move as one. it’ll cast a spell over you’ – (Rad Bennet, SoundStage! Magazine (V.S.)

www.carmengomes.com www.youtube.com/carmengomesinc carmenfmgomes@gmail.com

Aanvang 15:30

Deur open om 15:00.

De Keyserin Organiseert, Middenweg 148 te Middenbeemster.

Prijs € 12,50

Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.

Na betaling van het gereserveerde aantal kaarten op NL74 RABO 0198 2970 84  t.n.v. G.M.M. Nannings, o.v.v. “Carmen Gomes” is de reservering definitief en ontvangt u een bevestiging met de nodige informatie.

FacebookTwitterGoogle+PrintEmailDelen